You cannot have a positive life and a negative mind

Den ljusa sidan

Nu vill jag att du tar fram den ljusa sidan av dig själv. Vad vill den göra? Vad känns bäst för dig? Känns som att det är många som inte känner något positivt alls med sig själva, men det finns inte ens på kartan. Man kan alltid finna något positivt i någon.

När jag möter nära och kära så brister det i mitt hjärta när denne säger att det inte finns något positivti personen. Men om en värld bara skulle bestå av negativa personer så skulle det inte hända något. Såklart det kan hända grejer även fast man är negativ men som citatet lyder "You cannot have a positive life and a negative mind." Så om du känner att du är negativ som människa blir det svårt att ha ett positivt liv.

Viktigt också att tillägga att om du är negativ utåt smittar det av sig väldigt snabbt. Jag märker av när någon är negativ och bara klagar, alltid är tjurig och vägrar lyssna på andra. Så det påverkar inte bara ditt liv utan även din omgivning. Låter väldigt logiskt egentligen. Negativt tänk = negativt liv. För att tänka om och för att tänka positivt kan man då försöka bryta sina spärrar och tänka på tusentals möjligheter som finns och inte se små problem som något problem ens. Exempelvis om ni ska handla mat och vägrar att gå för att det är för långt även fast ni bor 10 min bort så kan man istället se på möjligheterna: frisk luft, motion, rörlighet osv. Finns tusentals sätt att tänka och agera, men vissa stunder är det såklart bra att vara kritisk till saker och ting.

Gillar

Kommentarer

Millan
,
Fint skrivet!!!
emmafelsing
emmafelsing,
tack underbaring!!
nouw.com/emmafelsing