Kommentarer man får höra som gravid

Jag är inte särskilt känslig av mig och tar inte åt mig utav kommentarer jag får irl. Men vissa saker trodde jag aldrig att folk hade mage till att säga, de menar ju inget illa men när man är gravid och har haft det tufft i perioder med sin graviditet så är det sista man vill höra dessa grejer. Detta är liksom ingen pekpinne mot någon, ville bara säga att dessa kommentarer är väldigt orelevanta att säga till en gravid.

”Visste att du var gravid innan du ens gick ut med det, din mage såg så svullen ut”
- Ursäkta, men vem är du att kommentera min kropp? Och om man såg bilder på mig så var jag väldigt nätt. Tycker inte det är okej att säga en sån kommentar oavsett om man är gravid eller ej. Ingen har någonsin rätt att kommentera din kropp. Håll det för dig själv.

”Oj vilken liten nätt mage, du kan inte vara långt gången i din graviditet”
- Ehm jo, är i vecka 36 men annars så. Denna kommentaren fick jag utav en kvinna vid havet, som gick fram och TOG på min mage. Vet att hon inte menar någon illa alls. Men så säger man inte till en gravid kvinna. punkt.

”Har du BARA gått upp xx kg… oj det var inte mycket, du kan gott lägga på dig mer”
- Jag har haft svårt hela livet på att lägga på mig i vikt. Även om jag skulle käka pizza varje dag i en hel vecka. Det har att göra med ärftlighet i mitt fall. Därav har jag inte gått upp någonannanstans än magen och brösten. Men vem bestämmer vad som är normalt eller inte? Det räcker väl att min barnmorska har koll på mig. Ligger helt perfekt på min kurva så är inte orolig ett dugg, tvärt om. Är glad att jag har mycket frukt som craving och äter precis som jag ska för att bebis ska må bra.

”Får du verkligen äta det där? Trodde inte man fick det som gravid”
- Lite roligt att folk ska lägga sig i vad man får/inte får äta. Denna kommentar har jag fått ifrån lite olika håll. Jag googlar alltid allt jag är osäker på, och det är ju jag som är gravid, visst? Stämmer oftast av det jag är osäker på med min barnmorska. Då google inte alltid går att lita på då det står så mycket olika. Så tack för den uppmärkelsen, men jag har koll.

Somsagt, håll dessa kommentarer för dig själv i framtiden. För det kan faktiskt vara någon som tar illa upp och det är aldrig rätt att såra någon ❤️

Gillar

Kommentarer