Tryck över mitt bröst - ångest

Vill börja skriva mer inlägg kring psykisk ohälsa.

Har du någonsin känt ett tryck över bröstet, att hjärtat slår snabbt eller hårt, få ont i magen eller känt dig yr eller svag i kroppen? Det har jag, och det är väldigt obehagligt att känna och ibland vet jag inte ens varför jag får det. Kan vara efter en tenta, då kan jag må illa och får ont i bröstet, och då blir jag faktiskt rädd för jag inte vet vad det har varit. Men nu vet jag, bara man vet varför kroppen reagerar som den gör så tror jag man kan hantera det på ett annat sätt.

”Ångest är reaktioner i nervsystemet som du inte kan styra själv. Känslorna kan vara så starka att du kan tro att du ska svimma, håller på att tappa kontrollen eller dö. Det kan kännas väldigt skrämmande men det är inte farligt och det brukar gå över av sig själv.” - Såhär står det på UMO's hemsida

Det jag har märkt hjälper när jag väl får ångest är att andas in djupa andetag och tänka att du andas i en fyrkant, fyra sekunder in och två ut. Hjälper för mig. Jag har även en dagbok där jag skriver upp det som känns jobbigt och så försöker jag öva på mina rädslor. Om vi tar exemplet med tentan igen så försöker jag tänka vad det värsta är som kan hända, om jag inte klarar det så får jag göra om. Ett sista tips är faktiskt träning, gå på pass, det har faktiskt visat att träning hjälper mot psykisk ohälsa. Så sjukt men sant. Även fast man inte känner för att träna, så vet du att om du gör det så kommer det bli bättre.

Lova att ta hand om dina nära och kära, prata om dina problem! Du är aldrig ensam ❤️

Gillar

Kommentarer

krisses
krisses,
vilket bra inlägg 💟tror dom flesta kan känna igen sig i känslan du beskriver 😊
nouw.com/krisses
emmafelsing
emmafelsing,
tack sötnos, ja visst är det vanligt bland många ❤️❤️
nouw.com/emmafelsing
Amanda,
Så bra inlägg! ❤️
amandalarsson.nu
emmafelsing
emmafelsing,
men tack hjärtat ❤️
nouw.com/emmafelsing