DIY ribbade soffbord

Jesus vad glad jag är över dessa!!! Pappa gjorde dem åt mig, han är ju bäst på allt. Hur kommer det sig att pappor är bäst på allt? Är så fascinerad över honom! <3 min stjärna i livet!

Hittade inte något soffbord som jag ville ha. Så då tog vi tummer ur och gjorde två stycken! ❤️

Då så, det du behöver är:
Gjutrör
Trälim
Kvartsstavar
Träskivor
Såg
Lack/bets färg
Vinkeljärn

Jag köpte mitt gjutrör ifrån Bauhaus. Det finns ju olika storlekar på gjutrör. Men eftersom jag ville ha två stycken bord så köpte jag ett som var 120 cm långt. Så en utav borden blev 45 cm och det andra 50 cm högt. Diametern på röret valde jag i 30 cm. Röret kostade ca 90kr.

Pappa kapade rören med en såg. Han målade ut vart han skulle såga och mätte så det blev rakt innan han sågade. Denna delen gäller att få rak så att borden blir raka.

Sedan mätte han ut och sågade kvartsstavarna i den längd som gjutrören är i. Blev väldigt bra!

Efter det så sågade han träskivan i önskad rund form. Tips för att få den exakt rund: ha en tråd och en penna. Sätt tråden ungefär i mitten och håll tummen på ena trådens ände, dra sedan med pennan runt tråden där du håller tummen så det blir runt!

Pappa limmade och häftade fast kvartsstavarna på baksidan. Så dem verkligen skulle hålla sig på plats. Sedan använde han några band för att hålla ihop stavarna medans dem torkade under natten.

Sedan fäste han på träskivorna som han sågat ut på innersidan med vinkeljärn.

Betsa i önskad färg. Jag valde att behålla träfärgen så vi körde på en träbets!

KLART! <3

Gillar